петак, 27. април 2018.

ЛАЖНИ ДУХОВНИ УЧИТЕЉИ - ЕНЕРГОПИЈЕ

Србија је Божја земља, али у Божјој земљи највише делују они богоборни.
Има их међу свим слојевима друштва, мада су се у највећој мери накотили у „духовности“.
Заједничко им је да свако од њих приказује себе као „Божјег човека“ и истиче како безкрајно воли и љуби Ствараоца.
Наравно, духовни преваранти једно причају а друго мисле и раде, па свако од њих више од Ствараоца воли кинту, док неки од њих више и од кинте воле живототворну енергију која се налази унутар људи.
Ови другa врста духовних превараната су лажни духовни учитељи, енергопије.
Лажни духовни учитељи, енергопије, не уче људе да буду јаки, већ уче људе да буду зависни од њих, као деца од мајчиног млека.
Обично се лажни духовни учитељи-енергопије баве неким „терапеутским“ радом; представљају се као „стручњаци“ из алтернативних области, стручњаци за „успостављање енергетског баланса“, или у неким случајевима и као „стручњаци“ који су дотакли онострано-наднаравно.
Лажни духовни учитељи, енергопије, увек наступају тако што се максимално труде да на потенцијалнe жртвe, које по обичају долазе из редова оних који стреме ка духовности, оставе јако добар први утисак.
Наиме, „успех“ лажних духовних учитеља-енергопија, у циљу завођења потенцијалних жртава, зависи искључиво од тога да ли им потенцијалне жртве слепо верују или не, а први корак ка слепом веровању су осећаји усхићења и дивљења.
Зато су подсећања на „стручност“, показивање диплома са курсева и семинара, и неизоставне дозе мистичности којима се лажни духовни учитељи-енергопије обавијају, заправо само маске које служе да се њихове потенцијалне жртве задиве, а затим опусте и стекну поверење у њих.
Када је поверење успостављено, тада потенцијалне жртве започињу са приповедњем својих животних прича, из којих откривају и најинтимније детаље, као и своје жеље, стремљења, назнаке и наслућивања, а лажни духовни учитељи-енергопије их пажљиво слушају, упијају сваку реч и сваки догађај, и слажу коцкице.
Након што се у потпуности енергетски и ментално отворе према лажним духовним учитељима-енергопијама, потенцијалне жртве постају спремне за даљу обраду.
Даља обрада, од стране лажних духовних учитеља-енергопија истовремено укључује манипулације енергијом (енергетско исцрпљивање), уз обавезно комбиновано емотивно-психолошко манипулисање.
Емотивно-психолошко манипулисање је веома битна метода којом се служе лажни духовни учитељи-енергопије, јер позната је чињеница да су путем емоција и психолошког деловања људска бића најподложна контроли и/или повређивању.
У почетку, лажни духовни учитељи-енергопије над својим жртвама манипулишу најузвишенијом емоцијом, љубављу.
Лажни духовни учитељи, енергопије, добро знају да људскa бића желe да буде вољена, те да су за осећај љубави (и среће која из љубави проистиче) спремни све да ураде, и у све да поверују.
Такође, лажни духовни учитељи, енергопије, добро знају и да је велика већина људи ташта, поготово када су у питању њихови лични осећаји вредности и битности, те да су због осећаја задовољења таштине спремни све да ураде, и у све да поверују.
Простије речено, лажни духовни учитељи, енергопије, својим жртвама причају све оно што жртве желе о себи да чују (било да је у питању „разрешење љубавних проблема“, „склапање делића из прошлих живота“ итд), чиме им „дају“ оно што им у стварности недостаје, усађујући им истовремено пројектоване слике и филмове у умове.
Тиме су циљеви лажних духовних учитеља, енергопија, испуњени; добили су енергије којима се хране, а уз себе имају особе које им се диве и слепо им верују.
Са друге стране, жртве имају привидан осећај љубави, среће, схватања, задовољства и духовног раста.
Овако створену „симбиозу“ лажни духовни учитељи-енергопије могу по својој вољи да растуре у сваком моменту, и да је поново саставе, користећи се истим емотивно-психолошким манипулисањем.
Али ако из одређених разлога жртве лажних духовних учитеља-енергопија покушају да растуре ову „симбиозу“, и да пресеку све везе са енергопијама, тада започиње манипулисање страхом.
Лажни духовни учитељи, енергопије, добро знају да је страх највећи људски противник, па се у циљу поспешивања манипулације страхом користе фразама попут:
„Ја сам те открио! Ја сам те пронашао! Без мене си безвредан/безвредна! Пропашћеш!“
Ове фразе су најчешће пропраћене сликама највећих животних страхова, као и призорима непријатних догађаја које су жртве проживљавале пре упознавања са лажним духовним учитељима-енергопијама.
Након манипулације страхом, долази на ред и патетика:
„Сећам се нашег судбински предодређеног сусрета и нашег духовног препознавања“, те подсећање на неке имагинарне старе заслуге за „духовни развитак“, које би код жртви лажних духовних учитеља-енергопија требало да изазове грижу савести због одлуке о дистанцирању од својих енергетских џелата.
Ако су жртве психички и духовно слабашне, онда неће прозрети ове манипулативне емотивно-психолошке игрице; доживеће потпух емотиван, психички и енергетски крах, и постаће лутке којима се лажни духовни учитељи, енергопије, играју по сопственим нахођењима.
Жртве, уплашене да не „изгубе“ тобожњу духовност коју су наводно „стекле“ радом са „духовним учитељима“, тада постају толико несигурне у себе, да без дозволе и знања лажних духовних учитеља-енергопија неће смети, народски речено, ни у веце да иду.
Познато је да енергетски вампири стварају друге енергетске вампире, па се у случају емотивно-психолошко-енергетског краха може догодити да жртве лажних духовних учитеља-енергопија несвесно почну да им приводе/подводе и друге потенцијалне жртве.
Ослобођење од злехудих утицаја лажних духовних учитеља-енергопија ће се десити тек кад се њихове жртве суоче са својим собством, кад престану да гледају  у енергопије кроз ружичасте наочаре, кад престану слепо да им верују и кад се коначно успротиве наметању туђе воље.
Лажне духовне учитеље, енергопије, није тешко препознати.
Проваљују се по префиганим и љигавим фацама, по надувеном егу, по енормној жељи да им се диви, по ничим утемељеном давању на значају самом себи, по трансценденталним мантрама прилагођеним за „наше тржиште“, по саветовањима да се мољака (чиме се постаје духовни просјак), по безсловесном празнословљењу о „љубави“, по инфантилним саветима о смејању од ува до ува у свакој прилици, као и по неодговарању или немуштом одговарању на питања које су им упућена у вези неких њихових написаних којештарија.
Уколико их, пак, сусретнете наживо - провалићете их по томе што ће се због прилива ваше свеже енергије трести као наркомани када виде дрогу.
Браћо Срби и сестре Србкиње, Србенде, ником од вас нису потребни овакви лажни духовни учитељи, енергопије, духовни преваранти који ће да вас „уче“ како да постигнете духовни развитак и уздигнете свест.
Ми Срби имамо наше Богове, и до наших Богова, нама Србима, нису потребни никакви курири.
Славите наше Србске Богове, а лажне духовне учитеље, енергопије, и све остале духовне преваранте без размишљања, без колебања, и без жаљења (жаљење је духовна мана) пошаљите тамо где им је место.